ALZ-Web-Cover

Disa nga shenjat e para të sëmundjes së Alzheimer janë: 

Probleme me kujtesën: Për shembull, duke harruar rrugën e shtëpisë nga dyqanet, ose të paaftë për të kujtuar emrat dhe vendet; vendosja e sendeve në vendet e gabuara.

  • Gjykimi  i dëmtuar: fshehja e parave
  • Dëmtimi i të folurit: vështirësi në gjetjen e fjalëve
  • Orientimi i keq në kohë dhe hapësirë
  • Reduktimi i vëmendjes
  • Vështirësia në kryerjen e detyrave familjare
  • Ndryshime të personalitetit dhe humorit siç janë apatia, tërheqja dhe depresioni

Ndryshimimet e sjelljes : Veçanërisht  pjesët së trurit që kontrollojnë emocionet  preken nga sëmundja. Personat me demencë mund të ndihen të trishtuar, të frikësuar apo të zemëruar në lidhje me atë që po ndodh me ta.